Biologie Olympiade

Alle leerlingen van de bovenbouw (klas 4 t/m 6) kunnen meedoen aan de eerste ronde van de Biologie Olympiade. De opgaven zijn best pittig en uitdagend maar als je biologie een beetje leuk vindt: vooral erg leuk. Zeker voor leerlingen uit de zesde klas is het ook een interessante mogelijkheid om te trainen voor het centraal examen.

Wil je meedoen, stuur dan een mailtje vóór 11 januari 2019 aan havelaar@erasmiaans.nl

De eerste ronde wordt op school gehouden op donderdag 31 januari 2019, 14.15 – 16.00 uur.

De beste 100 leerlingen (landelijk doen er ongeveer 9500 leerlingen mee) worden uitgenodigd voor de tweede ronde. Deze leerlingen krijgen ter voorbereiding onder andere een trainingsdag op de UvA of de VU te Amsterdam. De toets van de tweede ronde wordt eind maart 2019 gehouden op school.

Hierna is er nog een derde en laatste ronde voor de top twintig, 31 mei t/m 7 juni 2019 bij Wageningen University. Deze week bestaat uit een intensief programma met colleges en practica van experts over de nieuwste ontwikkelingen op biologiegebied . De beste vier leerlingen vertegenwoordigen Nederland op de Internationale Biologie Olympiade. Deze zal van 14 t/m 21 juli 2019 in Szeged (Hongarije) worden gehouden.
Kijk voor extra informatie en bijvoorbeeld oude opgaven op de site: www.biologieolympiade.nl

Nog vragen? Je kunt ook terecht bij jouw eigen docent(e) biologie. Aanmelden? Mail naar: havelaar@erasmiaans.nl

Recent Posts