Bezoek het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Dit jaar en het vorig jaar volg(d)en de leerlingen uit de eerste twee leerjaren het vak Culturele Vorming. Onderdeel van dat vak zijn de museumlessen. Deze lessen worden in nauwe samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden georganiseerd. Een bezoek aan dat museum is dan ook een vast onderdeel van deze lessen.

Voor velen is een bezoek aan dat museum een openbaring. Het RMO beschikt over vele topstukken uit de oudheid, ook uit Nederland. Zie ook: www.rmo.nl.

Op ons verzoek is het RMO bereid een gratis rondleiding voor de ouders van de klassen 1 en 2 te organiseren, en wel op de zaterdag 24 november, om 10.30 uur. De groep kan niet groter zijn dan 20 personen. De duur is ongeveer een uur. De museumdocent van het RMO, die ook helpt bij de museumlessen, zal dan een rondleiding verzorgen. Zij gaat daarbij dan ook in op de onderdelen die de leerlingen doen tijdens hun museumbezoek. Heeft u interesse? U kunt zich uiterlijk maandag 19 november opgeven per mail bij: vansloten@erasmiaans.nl.

Recent Posts