Docentenspreekmiddag / -avond 9 april

Op dinsdag 9 april a.s. organiseren we van 16.00 tot 21.30 uur een docentenspreekmiddag/avond (voor leerjaar 1 t/m 5) waarop u met docenten kunt spreken over uw zoon of dochter als er zorgen of aandachtspunten zijn. Het gesprek is niet bedoeld om kennis te maken. Andersom kunt u ook door een docent worden uitgenodigd voor een gesprek. In leerjaar 2 t/m 5 gaan we er vanuit dat uw zoon of dochter bij de gesprekken aanwezig is, tenzij dit niet wenselijk is gezien de inhoud van het gesprek.

U kunt vanaf heden intekenen voor maximaal 3 gesprekken. Controleer s.v.p. samen met uw zoon/dochter of u de juiste namen hebt aangevinkt. We verzoeken u alleen de docenten aan te vinken die bij de klas van uw zoon/dochter horen.  Elk gesprek duurt 7 minuten en de praktijk heeft geleerd dat dit gewoonlijk voldoende is. Heeft u meer tijd nodig i.v.m. specifieke vragen, dan is het verstandig een andere afspraak te maken met de desbetreffende docent. De heren Olde Rikkert, Slurink en Van Bruggen en mevrouw Paragh zijn niet aanwezig. Ze zijn wel per mail bereikbaar voor het maken van een afspraak op een ander moment.

U kunt uw gesprekken aanvragen via erasmiaans.magister.net tot uiterlijk vrijdag 29 maart, 17.00 uur. Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om gesprekken toe te voegen!

U dient in te loggen met uw inlogcode van Magister. Dit is dezelfde code die u gebruikt om bijv. de cijfers en absentiegegevens van uw zoon/dochter in te zien. U kunt geen voorkeuren aangeven voor gesprekstijden omdat het maken van een goed gespreksrooster hierdoor ernstig beperkt wordt.

Uiterlijk donderdag 4 april om 17.00 uur ontvangt u een automatisch gegenereerd bericht met een link naar de toegewezen gesprekstijden in Magister. Dan kunt u er in uw agenda rekening mee houden.

Belangrijke aandachtspunten:

 • Alleen de zogeheten “ouder1” in Magister kan de afspraak maken met uw inlogcode en wachtwoord voor Magister.
 • Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten, dan kunt u dit zelf opvragen via het inlogscherm van uw Magisteraccount (knop “wachtwoord vergeten”).
 • Controleer of op uw pc, laptop of tablet de automatische zomer/wintertijd-aanpassing staat ingesteld. Als dit niet zo is, kunt u een tijdstip voor de gesprekken te zien krijgen dat een uur afwijkt van de werkelijkheid zodat u op het verkeerde moment op school komt. Op school kunnen we dit niet zien of verhelpen!
 • Na de rapportbesprekingen in maart bestaat de mogelijkheid voor docenten om zelf ook ouders uit te nodigen. Deze gesprekken krijgen voorrang in het rooster. Dit kan betekenen dat u toch een uitnodiging ontvangt terwijl u zelf geen gesprekken hebt aangevraagd. We vertrouwen erop dat u dan op dinsdag 9 april de mogelijkheid creëert om tussen 16.00 en 21.30 uur naar school te komen. Mocht u zelf 3 gesprekken hebben aangevraagd, maar ook gewenst zijn door een andere docent, dan zal helaas één van de 3 door u aangevraagde gesprekken komen te vervallen. Er kunnen namelijk niet meer dan 3 gesprekken per ouder worden ingeroosterd.

Extra informatie doorgeven met betrekking tot het aanmelden voor de docentspreekmiddag/avond op dinsdag 9 april a.s.

 • Het is heel belangrijk dat u als ouder 1 inlogt en niet via de inlog van uw zoon/dochter.
 • U kunt een gesprek aanvragen als er zorgen of aandachtspunten zijn. Het gesprek is niet bedoeld om kennis te maken. Andersom kunt u ook door een docent worden uitgenodigd voor een gesprek.
 • Indien u ouder 1 bent, zult u na inloggen in het menu aan de linkerkant van het scherm als onderste keuze een icoontje zien staan van een hoofd met een wolkje rechts ervan. Gerekend vanaf het huisje in genoemd menu is het de 6e menukeuze. Indien u op de “3-streepjes-met-het-pijltje-naar-rechts” boven het huisje klikt, zult u zien dat het menu openklapt en dat het woord “Ouderavond” achter het icoon verschijnt.
 • Dit bericht is alleen verzonden aan alle ouders1 dus wanneer u deze mail rechtstreeks van ons heeft ontvangen, staat u als ouder 1 geregistreerd in Magister en zou u dus de keuze Ouderavond moeten kunnen kiezen in Magister.
 • Met de term teamleider of studiecoördinator wordt de desbetreffende jaarleider bedoeld.
 • Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten, dan kunt u dit zelf opvragen via het inlogscherm van uw Magisteraccount (knop “wachtwoord vergeten”).
 • Controleer of op uw pc, laptop of tablet de automatische zomer/wintertijd-aanpassing staat ingesteld. Als dit niet zo is, kunt u een tijdstip voor de gesprekken te zien krijgen dat een uur afwijkt van de werkelijkheid, zodat u op het verkeerde moment op school komt. Op school kunnen we dit niet zien of verhelpen!
 • Stuit u op problemen bij het aanvragen van gesprekken, kijkt u dan eerst in de handleiding. Deze vindt u hier.
 • Tenslotte: Mocht u er nog niet uitkomen, dan kunt u uw vraag richten aan: gesprek@erasmiaans.nl
Recent Posts