Haileybury Model United Nations

In het op een na laatste weekend van maart zijn 28 leerlingen en drie docenten afgereisd naar Haileybury College in Hertford om de jaarlijkse Haileybury Model United Nations bij te wonen.

Na een bliksembezoek op vrijdagochtend aan King’s College in Cambridge gingen de leerlingen all dressed up naar de openingsceremonie in Haileybury College.

De leerlingen hadden zich vanaf het begin van het schooljaar op deze re-enactment van een sessie van de United Nations voorbereid. Resolutions waren geschreven, speeches voorbereid en de zenuwen gierden bij sommigen door de keel want spreken in het openbaar in je moedertaal is al lastig, laat staan in het Engels. Op donderdagavond spreken alle leerlingen hun docenten in het Nederlands aan.

Na de openingsceremonie gingen de leerlingen lobbyen om hun van tevoren voorbereide resoluties over ‘global issues’ naar het approval panel gestuurd te krijgen met als doel dat hun resolutie besproken zou worden in hun committee. De committees zijn o.a. environment, economic and social, disarmament en human rights.

De leerlingen hebben fantastisch gepresteerd. Van de 28 geschreven resoluties zijn er door middel van het lobbyen 18 naar de approval panel gestuurd en allen goedgekeurd. Hiervan zijn er 8 besproken in de verschillende committees. Een fantastisch resultaat van deze derdejaars leerlingen. Op zondagmiddag na de closing ceremony werd de terugreis aanvaard. De leerlingen spreken alleen nog Engels met elkaar en met de leraren. Een groot succes!

Recent Posts