Uitwisseling met Trier

Tijdens de Trierreis was 3C op bezoek bij hun partnerklas in Trier. Het contact tussen 3C en de leerlingen van het Auguste Viktoria Gymnasium was al een paar maanden eerder begonnen. Bij Engels werden brieven en mails uitgewisseld en bij Duits werden filmpjes over Rotterdam en Nederland gemaakt die de Duitse partners bekeken. Tijdens het bezoek aan de partnerklas kregen de Erasmianen een rondleiding door de school en langs de bezienswaardigheden van Trier. Ook moesten ze samen met de Duitse leerlingen verschillende opdrachten maken en konden ze van een enorm lunchbuffet met Duitse specialiteiten, dat de Duitse leerlingen hadden voorbereid, genieten.

Op 7 mei, geen drie weken na het bezoek in Trier, kwamen de Duitse leerlingen op bezoek in Rotterdam. Na de ontvangst in de Leopoldzaal gaven de Erasmianen hun partners een les Nederlands. Hiervoor hadden ze zelf een leermethode bedacht en een lesboek gemaakt dat alle Duitse leerlingen mochten meenemen. Na een rondleiding door de school bezochten onze gasten in kleine groepen verschillende lessen. Voor de lunch werd ook hier een lekker buffet verzorgd. En na communicatieve activiteiten op school maakten de leerlingen in kleine groepen samen opdrachten in de binnenstad van Rotterdam.

Recent Posts