Verrijkingsavond

Op de verrijkingsavond vorige week dinsdagavond was het weer goed zichtbaar hoeveel talent er op het Erasmiaans rond loopt. Precies 40 leerlingen uit de onderbouw presenteerden hun verrijkingsproject, waaraan ze de afgelopen vijf maanden mochten werken onder lestijd. De projecten verschilden sterk van onderwerp omdat de leerlingen deze zelf mochten kiezen. Zeer indrukwekkend was de maquette van het Erasmiaans die Tom Janssen Groesbeek uit 1G maakte met een laserapparaat. We hopen deze maquette binnenkort ten toon te kunnen stellen voor groter publiek in de school. Andere verrijkers namen ons mee in hun onderzoek naar moeilijke maatschappelijke problematiek, ingewikkelde medische of natuurkundige materie. Opvallend was de manier waarop sommige leerlingen zo jong dat ze zijn al degelijk onderzoek kunnen doen. Andere leerlingen blonken uit op de manier waarop zij hun project presenteerden, soms humoristisch of interactief met quizzen. Al met al was het een inspirerende en informatieve avond.

Recent Posts