Draai ‘t om!

Creativiteit: geef ‘t prioriteit! Doe het niet later, doe het nu!

Waarom?

Creativiteit is het vermogen vorm te geven. Vorm te geven aan kennis, gevoel, vaardigheden en inzichten die te maken hebben met school. Te creëren op een manier die bij jou past. Een manier die jou tot jou maakt.

In het onderwijs leer je en groei je op. Je wordt volwassen, deel van de maatschappij. De maatschappij heeft behoefte aan mensen die zelf beslissingen kunnen nemen, die kunnen
nadenken, die vorm kunnen geven aan de wereld.

Maar op school krijg je zelden de kans vorm te geven, te creëren, te maken wat je zelf wilt, je kennis in te zetten op een manier die bij jou past. Dat doe je maar na school.

Wij zeggen: ‘Draai ‘t om!’ Toon nu je talent. Laat nu zien dat je iemand aan het worden bent. Dat je al iemand bent. Geef het vorm en laat het zien!

Wij nodigen niet alleen leerlingen, maar ook docenten en onderwijsondersteunend personeel uit om mee te doen met de tentoonstelling ‘Draai ‘t om!’. Deze wordt georganiseerd door het Rotterdamse onderwijsinitiatief Broedplaats010 van 24 februari tot en met 15 maart 2020 in het Nieuwe Instituut Rotterdam aan het Museumpark.

Maak een ‘iets’.

Iets dat creatief is en iets zegt over de manier waarop jij tegen de dingen aankijkt. Wat dan? Een tekening, schilderij, verhaal, gedicht, maquette, beeld, muziekstuk, collage, alles mag en alles is
goed.

Stuur (een foto van) je inzending in vóór woensdag 5 februari naar het volgende emailadres: mailto:w.a.jens@calvijn.nl

Wij bekijken je inzending en zoeken er een plaatsje voor in Het Nieuwe Instituut. Nodig iedereen die je kent uit om te kijken hoe jouw inzending een plaatsje heeft gevonden tussen alle verschillende creaties van alle scholen uit heel Rotterdam. Van voorschool tot basisschool, van VMBO tot gymnasium, van MBO en HBO.

Kom naar het feest van de creatieve leerling. Draai ‘t om!

Recent Posts