Mach-mit-Mobil

Op dinsdag 7 januari was het Mach-mit-Mobil weer bij ons op school. Dit houdt in dat twee Duitse studentes in een feloranje auto, het Mach-mit-Mobil, door heel Nederland rijden en verschillende scholen bezoeken om workshops te geven over hun vaderland en hun moedertaal. Aan het Erasmiaans konden de leerlingen van vier derde klassen tijdens deze workshops kennismaken met een paar aspecten van Duits en Duitsland. Hiervoor werden verschillende leerstations opgebouwd. Daar konden de leerlingen in kleine groepen onder andere Berlijnse bezienswaardigheden leren kennen, statistieken bekijken over het belang van Duits als taal en Duitsland voor de economie en naar Duitse muziek luisteren. Het doel was om door goede samenwerking zo snel mogelijk tot de juiste antwoorden te komen en prijzen te winnen. Maar vooral was het een les waarin met veel plezier werd geleerd.

Het Mach-mit-Mobil is één van de acties van de Actiegroep Duits. Deze groep werd enkele jaren geleden opgericht om het belang van het leren van de Duitse taal onder de aandacht te brengen.

Recent Posts