Bezoek uit Trier

Op dinsdag 11 februari kreeg klas 3F bezoek uit Trier. In de weken voor het bezoek hadden de leerlingen al in de lessen Engels brieven aan hun partnerleerlingen geschreven en hadden ook al via de social media contact opgenomen. En toen was het eindelijk zo ver: De leerlingen konden elkaar in het echt ontmoeten. Na de welkomstwoorden door rector Jacques van Hoof kregen de Duitse leerlingen een les Nederlands van de Erasmianen. Ze leerden uitspraakverschillen tussen Duits en Nederlands en oefenden met hun partnerleerlingen eerste Nederlandse zinnen.

Hierna volgde een rondleiding door de school en konden de leerlingen in kleine groepen twee lessen volgen. Ter keuze stonden Engels, Frans, Latijn, Spaans, Chinees, Duits op verschillende niveau’s, kunst en aardrijkskunde in het Engels. Zo konden leerlingen uit vele verschillende klassen de bezoekers leren kennen.

Na een gezamenlijke lunch deden de leerlingen van 3F en hun bezoekers opdrachten in het Engels. Tijdens speeddates leerden ze diverse leerlingen beter kennen en werd er veel gesproken. Ook was er een opdracht waarin de leerlingen op de clichés van Duitsland en Nederland ingingen en op de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee landen. Hierbij werden verschillende categorieën zoals eten, kleding, landschap en geschiedenis behandeld.

Aan het einde van de dag gingen de leerlingen in kleine groepen in de binnenstad van Rotterdam aan de slag met een foto-opdracht. Het was een leuke en leerzame dag en er zijn allerlei plannen om met elkaar contact te houden.

Recent Posts