Schoolexamens dinsdag 24 maart gaan niet door

Met de vanavond afgekondigde en verscherpte maatregelen, waarbij ook alle bijeenkomsten zijn verboden ongeacht het aantal deelnemers en jongeren expliciet aangesproken worden op hun gedrag, voelt het voor ons niet meer acceptabel de schoolexamens morgen doorgang te laten vinden. De duidelijke noodzaak tot een minimalisatie van contacten en het voorkomen van groepjes, hoe klein ook, maakt dat wij het samenkomen van leerlingen en docenten op school niet meer verantwoord vinden.

Wij realiseren ons dat de timing van dit bericht ongelukkig is, zeker nu de toetsen al voorbereid zijn. Voor ons staat echter voorop dat we moeten kunnen uitleggen wat we doen en verwachten en dat lukt ons nu niet meer.

Hoe de situatie m.b.t. het examen zich ontwikkelt, wanneer we dit af kunnen maken en hoe we de herkansingen vormgeven, is op dit moment onduidelijk. We wachten op nieuwe berichten van het ministerie van OC&W die eerdaags verwacht worden. Zo gauw er meer duidelijkheid is, horen jullie van ons. En houd je in de tussentijd aan de richtlijnen vanuit de overheid.

Recent Posts