Centraal examen gaat niet door

Het Centraal Examen voortgezet onderwijs gaat dit schooljaar niet door. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens hun diploma behalen. Dat hebben de ministers Van Engelshoven en Slob van Onderwijs zojuist bekendgemaakt.

Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt de komende tijd hopelijk duidelijk. Zodra hier meer over bekend is, laten we dit weten.

Wat weten we nu wel?

1. Alle onderdelen van het schoolexamen moeten worden afgerond.
2. Alle schoolexamens die op afstand worden afgenomen – in het geval van onze school zijn dat de mondelingen – gaan door conform de afspraken met de vakdocenten.
3. De schriftelijke schoolexamens, inclusief herkansen/inhalen, worden op een later tijdstip afgemaakt. Wanneer is nog onbekend, aangezien dit afhangt van het verloop van de coronacrisis. Wel heeft de minister bekend gemaakt dat we in elk geval tot begin juni hiervoor de tijd hebben.

We begrijpen dat de achtbaan van afgelopen week, waarin elke beslissing binnen enkele dagen weer achterhaald bleek te zijn, tot ontzettend veel stress heeft geleid. Ook deze ontwikkelingen roepen weer nieuwe vragen op. De tijdsdruk van het eindexamen is nu in elk geval weg en we hopen dat we de komende tijd meer duidelijkheid krijgen over de afronding van jullie examenjaar.

Recent Posts