Overstap van Zoom naar Teams

Afgelopen week was Zoom weer een aantal keer negatief in het nieuws. Het fenomeen “zoombombing”, het anoniem inbreken in willekeurige lessen en daar dingen laten zien die niet door de beugel kunnen, is een probleem, ook bij ons op school. Leerlingen, collega’s en ouders hebben hun zorgen hierover geuit.

Om tegemoet te komen aan de zorgen, stappen we met ingang van dinsdag 14 april over op Microsoft Teams. Voor jullie verandert er weinig: net als bij Zoom verschijnt er in de agenda van Magister een link, waarmee je toegang tot de les kunt krijgen. Uiteraard dien je wel op je device (telefoon, iPad, laptop) de app Teams te installeren.

We vragen je in Teams in te loggen met je schoolaccount van Office365. Als je je inloggegevens kwijt bent, kun je contact opnemen met meneer Doolhof (doolhof@erasmiaans.nl).

We streven ernaar om vanaf dinsdag alle online lessen in Teams te geven. Het is mogelijk dat de eerste dagen (overgangsperiode) er ook nog lessen in Zoom zijn. Ook zijn er mogelijk tijdelijk iets minder online lessen.

We realiseren ons heel goed dat we weer veel van jullie vragen: nu je net aan Zoom gewend bent weer overstappen op een ander programma. We doen dit om aan onze leerlingen een veilige leeromgeving te bieden. We vragen ook aan leerlingen en ouders om bij te dragen aan deze veilige leeromgeving: doe je niet voor als een ander en gedraag je, zoals je je op school hoort te gedragen. Docenten werken hard om digitaal onderwijs vorm te geven, het is jullie taak als leerling om hier respectvol mee om te gaan en dit niet te saboteren.

Recent Posts