Docentenspreekmiddag/-avond 11 januari

De eerste toetsweek zit erop. Zoals elk jaar bieden we de mogelijkheid om de voortgang van uw kind met de vakdocenten te bespreken op de docentenspreekmiddag/avond. Alle gesprekken vinden plaats via Teams. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag/avond 11 januari van 15.30 tot 21.00 uur.

U kunt maximaal 3 gesprekken met de docenten van wie uw kind les heeft aanvragen. Een gesprek duurt 7 minuten. In leerjaar 2 t/m 6 verwachten we dat uw kind bij de gesprekken aanwezig is. Als uw kind vanaf een andere plek dan u deelneemt aan het gesprek, deel dan de uitnodigingslink die u rond 20 december gaat ontvangen, met hem/haar.

U kunt vanaf nu tot vrijdag 17 december 12.00 uur uw gesprekken aanvragen via Magister (erasmiaans.magister.net) Het is niet mogelijk om na deze deadline gesprekken toe te voegen. Helaas kunt u geen voorkeurstijd opgeven. We verzoeken u daarom er in uw agenda rekening mee te houden dat u ergens op de hierboven genoemde dag voor maximaal 3 gesprekken van 7 minuten ingeroosterd.

Uiterlijk dinsdag 21 december om 17.00 uur ontvangt u een automatisch gegenereerd bericht met een link naar de toegewezen gesprekstijden in Magister. We verzoeken u de gesprekken in uw agenda en die van uw kind te noteren.

Belangrijke aandachtspunten:

  1. Alleen “ouder1” in Magister kan de afspraak maken. Let dus op dat u onder de juiste naam inlogt (niet als “ouder2” of met de gegevens van uw kind). Het menuonderdeel “ouderavond” is alleen voor “ouder1” zichtbaar. N.B. Deze mail is alleen naar “ouder1” verstuurd. Ouder 2 ontvangt alleen een bericht ter info en geen uitnodiging.
  2. Als u uw inloggegevens van Magister kwijt ben, dan kunt u die opvragen via het inlogscherm van Magister met de knop “wachtwoord vergeten”. Deze knop verschijnt als u uw gebruikersnaam hebt ingevuld.
  3. Controleer of op uw pc, laptop of tablet de automatische zomer/wintertijd-aanpassing staat ingesteld. Als dit niet zo is, kan het tijdstip voor de gesprekken dat u te zien krijgt een uur afwijken.
  4. Na de rapportvergadering bestaat de mogelijkheid voor docenten om zelf ook ouders uit te nodigen. Deze gesprekken krijgen voorrang in het rooster, waardoor een of meer door u zelf aangevraagde gesprekken kunnen komen te vervallen. In uw lijst met afspraken kan een gesprek staan met een docent die u niet aangekruist hebt.
  5. Ook als u zelf geen gesprekken hebt aangevraagd, kan u uitgenodigd worden voor een gesprek zoals in punt 4 genoemd. Houd hier in uw agenda a.u.b. rekening mee.
  6. Stuit u op problemen bij het aanvragen van gesprekken kijkt u dan eerst in de handleiding op erasmiaans.nl/handleiding-magister. Als u er dan nog niet uitkomt, stuur dan een mail aan gesprek@erasmiaans.nl.
  7. Met de term teamleider of studiecoördinator wordt de jaarleider van het leerjaar van uw kind bedoeld.