Maatregelen i.v.m. het coronavirus

Op deze pagina plaatsen we alle relevante informatie over de maatregelen i.v.m. het coronoavirus.

School weer open vanaf 2 juni

Protocol

(laatste versie: 28 mei)

Groepsindeling (X, Y, Z) per leerjaar

Laatste berichten

Klik op de titel van het bericht voor de volledige tekst

Veel gestelde vragen (FAQ)

Als je vragen hebt over school en corona, kijk dan eerst of het antwoord op je vraag op deze pagina staat. Als dat niet zo is, kun je een mail sturen aan communicatie@erasmiaans.nl.

Donderdag 28 mei

Is er al meer duidelijk omtrent de diploma-uitreiking op 3 juli?

We streven er nog steeds naar om op 3 juli de geslaagden op feestelijke wijze hun diploma uit te reiken in de Doelen. Op dit moment ziet het ernaar uit dat zij slechts 100 mensen tegelijk in hun gebouw mogen verwelkomen (en dus niet 100 mensen per zaal). Dat maakt de puzzel lastig en anders dan we hadden gehoopt. We hopen dat er de komende weken door verdere versoepeling van de regels meer mogelijk zal blijken te zijn, maar niets is nog zeker.

Houd in elk geval 3 juli vrij. Over de tijden en de exacte invulling kunnen we pas duidelijkheid geven als definitief duidelijk is hoeveel zalen we kunnen gebruiken.

Als een leerling verder woont dan 8 km en onmogelijk kan fietsen of gebracht kan worden door ouders, mag een leerling dan met het OV?

Woon je meer dan 8 km van school en heb je geen alternatief vervoermiddel, dan kan je het openbaar vervoer gebruiken, mits je je aan de regels houdt: mondkapje op, afstand bewaren, signing volgen, geldig vervoersbewijs mee. Meer informatie vind je op https://www.ret.nl/home/reizen/dienstregeling/maatregelen-corona.html. Veilig reizen doen we samen!

Het kan gebeuren dat het te druk wordt om voldoende afstand te kunnen houden. Neem in dat geval je eigen verantwoordelijkheid en volg eventuele instructies van het personeel van het vervoersbedrijf op.

Woensdag 27 mei

In de mail over de heropening van de school staat bij "Vrijstelling van onderwijs op school" vrijdag 29 juni genoemd. Moet dit vrijdag 29 mei zijn?

Ja.

Vrijdag 8 mei

Waar vind ik de aangepaste bevorderingsnormen?

Je vind de aangepaste bevorderingsnormen voor dit schooljaar op de website onder Leerlingen – Toetsing – Bevorderingsnormen. 

Donderdag 2 april

Ik ben ziek en kan geen thuisonderwijs volgen. Wat moet ik doen?

Je ouders moeten je absent melden via info@erasmiaans.nl

Krijg ik nog een rapport over periode 2?

Nee, er wordt geen papieren rapport na periode 2 uitgedraaid. Er ontbreken te veel cijfers en in deze tijd van thuisonderwijs komen er ook vrijwel geen cijfers bij. Uiterlijk vrijdag 3 april staan alle tot nu toe behaalde cijfers in Magister, zodat je je cijfers en het voortschrijdend gemiddelde in Magister kunt bekijken.

Krijgen we nog toetsen en cijfers in de periode van thuisonderwijs?

Nee. Wel krijg je in de periode van thuisonderwijs inzicht in je voortgang in de vorm van formatieve toetsing. Formatieve toetsen geven je feedback over je persoonlijke voortgang. Te denken valt aan diagnostische toetsen (proeftoetsen of je alles beheerst), Socrative (online quiz), rubrics (manier om te laten zien wat je al wel en nog niet kent en kunt) en procescijfers (beoordeling van de voortgang en werkwijze i.p.v. het eindproduct). Deze toetsvormen leveren geen cijfers op die meetellen voor het rapport, maar laten jou en je docenten wel zien of je de stof onder de knie hebt.

Woensdag 25 maart

Waar moet ik zijn als ik mijn inloggegevens voor Office365 (schoolmail) kwijt ben?

Meneer Doolhof (doolhof@erasmiaans.nl) kan je wachtwoord resetten. Stuur hem een mail onder vermelding van je naam, klas en leerlingnummer.

Waar moet ik zijn als ik mijn inloggegevens voor Magister kwijt ben?

Je kunt dan contact opnemen met meneer de jong (dejong@erasmiaans.nl).

Donderdag 19 maart

Is de school telefonisch bereikbaar?

Nee, vanaf vandaag (19 maart) t/m 6 april is de school niet telefonisch bereikbaar. Als uw vraag niet bij de veel gestelde vragen (FAQ) wordt beantwoord, kunt u een mail sturen aan communicatie@erasmiaans.nl.

Dinsdag 17 maart

Is de school open, bijvoorbeeld om iets op te halen?

Nee, van 18 maart t/m 6 april is de school niet toegankelijk voor leerlingen en ouders.

Waar kan ik terecht met vragen over schoolwerk?

We communiceren via Magister.

Wat voor schoolwerk moet ik doen? Waar vind ik de planning?

In Magister. In ELO-bronnen vind je de weekplanning. Je vakdocent vult in de agenda een planning per les in.

Magister ligt eruit! Wat moet ik doen?

In deze bijzondere periode is het erg druk op Magister, dus je moet af en toe geduld hebben.

Wat gebeurt er als school weer open gaat? Hoe zit het met de toetsweek/SE's?

Zodra bekend is wanneer de school weer open gaat, informeren we jullie hierover. Dan bepalen we of en wanneer gemiste toetsen ingehaald worden.

Wat zijn de financiële gevolgen van het niet doorgaan van de reizen?

We zijn in contact met de verschillende reisorganisaties. Het lijkt erop dat we in veel gevallen ons geld terugkrijgen. Financiële afhandeling volgt na de meivakantie.

Voor zover nu bekend:

Heino leerjaar 1: minimaal 70% restitutie

Trier leerjaar 3: volledige restitutie

Skireis leerjaar 4: volledige restitutie

China leerjaar 5: volledige restitutie

Ik doe mee met het verrijkingsproject/Honours Program. Kan ik doorgaan met mijn project?

Ja, mits je hier thuis aan door kunt werken en je tijd overhebt. De prioriteit ligt natuurlijk bij het gewone schoolwerk.

Is After's Cool open?

Nee, ook After’s Cool geeft op dit moment alleen online begeleiding. Zie voor de laatste informatie de website van After’s Cool.