Schoolgebouw

De school ligt in het centrum van de stad, in het Museumkwartier, dus dichtbij Kunsthal en Nieuwe Instituut, Natuurmuseum, Boijmans en het Maritiem Museum, tegenover het Erasmus MC en het Sophia kinderziekenhuis. Het schoolgebouw is een monument, ontworpen door architect Van der Steur, die ook Museum Boijmans van Beuningen heeft ontworpen. In 1996 werd de school uitgebreid met een extra lesvleugel en twee nieuwe gymnastiekzalen. We beschikken over een ruime Cantina en een prachtige, goed geoutilleerde aula. In 2003 is er nog een vleugel bijgebouwd met o.a. een auditorium.

De ligging van ons gebouw in de regio

Voor een school die haar leerlingen betrekt uit een wijde omgeving, zijn goede verbindingen van wezenlijk belang. Onze school is gunstig gelegen in het Museumkwartier van de stad, tegenover metrostation Dijkzigt (metro A, B en C); de tramlijnen 4 en 8 en de buslijnen 32 en 44 hebben haltes op loopafstand van de school. Nogal wat leerlingen reizen eerst per trein; ook voor hen is de frequente metroverbinding voor het verdere vervoer gunstig. Een en ander neemt niet weg, dat meer dan de helft van de leerlingen per fiets komt, waarvoor een grotendeels overdekte stalling aanwezig is.

De Cantina

De Cantina is geopend van 8.00 uur tot 15.00 uur. Er zijn allerlei soorten broodjes (ham, kaas, gezond, enzovoort) te krijgen, evenals thee, koffie en versnaperingen.

De mediatheek

In de ruime mediatheek kunnen leerlingen in stilte werken.

Kluisjes

De school heeft voor iedere leerling een eigen kluisje waarin persoonlijke eigendommen kunnen worden opgeborgen.