Voorlichtingsavond, pre-gymnasium, open dag en open lessen

Open dag, pregymnasium, open lessen en voorlichtingsavond

Aanmeldperiode

dinsdag 19 maart t/m vrijdag 22 maart 2024 en maandag 25 maart t/m donderdag 28 maart 2024 – Aanmeldperiode voor leerjaar 1 2024-2025.

Pregymnasium

Volgend schooljaar start het Erasmiaans Gymnasium met een pregymnasium.

Ons pregymnasium is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 met een voorlopig VWO-advies, maar ook voor jongere leerlingen die al door de stof van de basisschool heen zijn.

Pregymnasiasten zijn op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het Erasmiaans biedt hun die graag in de vorm van lessen over een klassieke taal (Grieks/ Latijn), wiskunde/ natuurwetenschappen en geschiedenis/ filosofie.

Ons pregymnasium bestaat uit twee blokken (sept.-nov. en jan.-maart) van acht woensdagochtenden. De kinderen volgen tussen 9u. en 12u. drie lessen binnen het reguliere lesrooster, zodat ze alvast kunnen proeven aan het leven van een middelbare scholier.

Alle lessen worden gegeven door onze eigen docenten. Geregeld zullen er Erasmianen aanschuiven om te assisteren of te vertellen over hun ervaringen. Zo geeft het pregymnasium ook een goed beeld van de sfeer op onze school.

Het inschrijfformulier voor het pregymnasium kunt u hier downloaden. Het formulier moet gedeeltelijk door de leerkracht of intern begeleider van de basisschool worden ingevuld.

Open lesmiddagen

In oktober/november/januari/februari zijn er open lesmiddagen. Aanmelden hiervoor kan vanaf medio september.

Voorlichtingsavond

woensdag 8 januari 2025 19.30-21.30 uur – Voorlichtingsavond voor ouders van nieuwe leerlingen.

Open dag

vrijdag 7 februari 2025 16.00-20.00 uur – Open dag voor ouders en leerlingen

Aanmelden open lesmiddagen

Via onderstaand formulier kunt u uw kind aanmelden voor de open lesmiddagen van woensdag 17 januari en dinsdag 30 januari. De open lesmiddagen zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8. Nota bene:

  • Vul het formulier niet vaker dan één keer in.
  • Alle open lesmiddagen hebben hetzelfde programma. Het heeft dus geen zin om twee keer een open lesmiddag te bezoeken.
  • Nadere informatie over de open lesmiddag volgt per mail.