Ondersteuning en corona

#Houdmoed

Zit je niet lekker in je vel? Ben je bijvoorbeeld angstig, eenzaam of depressief? Blijf er niet mee zitten. Praten helpt. Praat erover met je ouders, een goede vriend of vriendin, of vraag hulp. Samen kijken we naar de zorg die nodig is en passend bij jouw vragen en behoeften.

Op school kan dat met je mentor, ondersteuningscoördinator (mw. Post), counselor (dhr. Dijksman, mw. Fillekes) of met het schoolmaatschappelijk werk (mw. Ferdinandusse). De komende weken zijn er iedere maandag en donderdag van 15:00u tot 16:00u open spreekuren vanuit kamer 1.19

Soms zijn jouw zorgen zo intens dat het belangrijk is ook een afspraak te maken met je huisarts. In samenwerking met de praktijkondersteuner krijg je een verwijzing naar en gericht advies over eventuele specialistische hulpverlening.

Ken je deze websites/apps al?

www.growitapp.nl/corona – smartphone-app die jongeren tussen de 12 en 25 jaar gericht steunt bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress tijdens de coronacrisis.

https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Jongeren-en-jongvolwassenen/Wie-kan-mij-helpen – Er zijn ook organisaties die jij kunt bellen. Zij zijn een luisterend oor, denken met je mee of praten gewoon even met je.

https://jongerenhulponline.nl – Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit of als je gewoon je hart wilt luchten: hier vind je organisaties die je snel, anoniem en gratis hulp bieden via chat.

www.gripopjedip.nl – Het chatteam zit voor je klaar. Voor derdeklassers  en ouder die last hebben van somberheid en online ondersteuning kunnen gebruiken.

www.pratenonline.nl – dit is een website voor jongeren van 12 tot 24 jaar. Je kunt chatten over vragen, uitdagingen en problemen thuis of op school.

www.mindyoung.nl – informatie over psychische klachten en tips/ervaringen van anderen.

www.113.nl – Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk.

www.helpff.nl – (voor ouders) maandag t/m vrijdag van 14:00 tot 22:00 uur telefonische ondersteuning aan ouders.

www.puberenco.nl – (voor ouders) over roken, blowen, drugs, gamen, drank en gokken.

Somberheid angst stress – Cursussen in Rotterdam – Avant sanare – in samenwerking met de gemeente Rotterdam worden diverse cursussen aangeboden. Kijk eens bij het aanbod.

www.cultuurtrajectrotterdam.nl/cultuurlink – neem een kijkje bij een van de leuke challenges voor het voortgezet onderwijs. Het online aanbod in cultuureducatie is in samenwerking met de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse cultuursector.

download – Mindfulness (elinesnel.com) – mindfullness app ter ontspanning en preventie van stress.